jueves, 12 de junio de 2014

               Els esports als Aiguamolls
Ornitologia
L’ornitologia és la branca de la zoologia dedicada a l'estudi científic dels ocells. Nombrosos aspectes de l'ornitologia difereixen de les disciplines relacionades, a causa en part de l'alta visibilitat i l'atractiu estètic dels ocells.

                                                                            Clica aquí:  Enllaç

:
En aquesta foto podem veure un au rapinyaire
típica en els aiguamolls

Anellament
L'anellament d'ocells és la principal activitat del grup. Es tracta d'un mètode d'estudi científic que consisteix en el marcatge individual de les aus i en la posterior recuperació d'aquestes.


Gràcies a les dades recollides en aquesta activitat es poden dur a terme diversos estudis científics sobre la migració, la biometria, les poblacions, etc. Aquestes dades també poden contribuir a la preservació i la protecció de les aus.
Clica aquí Enllaç: 
images.jpgEn aquesta foto es veu com algú posa una anella de seguiment a un ocell.


Pesca
La pesca esportiva es realitza exclusivament amb finalitats d’oci i competició i consisteix en la captura d’espècies submergit o en superfície amb uns determinats aparells de pesca.
La pesca més popular és la que es realitza des de la costa en ports, espigons, platja, estuaris,aiguamolls etc. De totes maneres la pesca des d’ embarcació és també molt practicada i el seu nombre d’adeptes està en constant creixement.


    Clica aquí  Enllaç:
  Pescador practicant la pesca


Caça d’ocells (diferents tipus)
La caça en barraca consisteix a impregnar pals petits que es col•loquen a la capçada d’un conjunt d’arbres anomenats “barraques”. Els ocells que sobrevolen la zona s'hi queden enganxats i cauen dins el recinte, sovint encerclat per canyes o maons.


Una pràctica que s’utilitza també per a la captura d’algunes espècies és el filat. Aquest mètode consisteix en l’ús d’una xarxa abatible de petites dimensions, associada a una piqueta d’aigua com a esquer, amb combinació d’un amagatall, tradicionalment fet de pedra o vegetació, des d’on el caçador guaita i acciona l’art per a la captura dels ocells.
                                        
Ocells atrapats pel filat Clica aquí Enllaç

No hay comentarios:

Publicar un comentario